Laatste informatie rondom het Coronavirus

Update 1 Mei 2020: wij doen ons uiterste best om deze pagina zo accuraat mogelijk te houden.

Qurios houdt de laatste ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en de richtlijnen van de Nederlandse overheid en buitenlandse autoriteiten nauwlettend in de gaten. De richtlijnen kunt u terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

De veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers staan voor Qurios voorop. Op alle geopende parken besteden we dan ook extra aandacht aan de algehele hygiĆ«ne. Op deze pagina houden we u zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wachttijden Customer Services

Er komen op dit moment veel vragen binnen bij onze Customer Services. Hierdoor kunnen de wachttijden oplopen. Onze excuses voor het ongemak, Qurios werkt met man en macht om iedereen zo goed mogelijk ter woord te staan. 
 
Neemt u contact met ons op, houd dan rekening met het volgende:
 
 • Bel alleen voor boekingen met een aankomst tot 14 juni 2020.
  Voor latere boekingen, volg onze website, wij houden de informatie up-to-date.
 • Houd uw reserveringsnummer bij de hand.
 • Neem voor omboeken of annuleren alleen contact op met onze Customer Services (Tel: 020-8006040 of Email: info@qurios.nl), niet met de parken.

Recreatie-voucher

Heeft u een verblijf gepland en twijfelt u of u nog wilt gaan? U kunt uw verblijf omboeken naar een nieuwe datum. Als u nog niet weet naar welke datum u wilt omboeken, dan kunt u de recreatie-voucher aanvragen. Met deze voucher kunt u later beslissen naar welke periode u uw boeking wilt wijzigen. Na het verwerken en controleren van uw gegevens ontvangt u de recreatie-voucher uiterlijk binnen 2 werkdagen via e-mail. Vraag hier je recreatie-voucher aan.

Wanneer maak ik aanspraak op een recreatievoucher?

Indien u een reservering heeft gemaakt met een aankomstdatum tussen 13 maart 2020 en 14 juni 2020 en wegens de Corona crisis niet kunt of wilt reizen kunt u aanspraak maken op een recreatievoucher.

De recreatievoucher heeft de waarde van de reeds betaalde reissom en is tot 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum inwisselbaar voor een nieuw verblijf. De maximale nieuwe aankomstdatum is 30 september 2021.

Veelgestelde vragen

Zijn alle vakantieparken van Qurios open?

Qurios Ameland is geopend maar de brasserie, take-away en kids club zijn gesloten. De minishop is wel geopend.

Qurios Bloemendaal is geopend maar de brasserie en kids club zijn gesloten. De take-away en de minishop is geopend.

Qurios Egmond aan Zee is geopend.

Qurios ECO Grevelingenstrand is geopend.

Qurios Zandvoort is geopend maar de brasserie en kids club zijn gesloten. De take-away en de minishop is geopend.

Voor de geopende parken geldt dat de receptie, mini-shop en fietsverhuur geopend zijn. Voor de parken waar de take-away geopend is zijn richtlijnen opgesteld om de take-away zo veilig mogelijk te laten verlopen. Deze richtlijnen vindt u hier.

Welke maatregelen neemt Qurios om verspreiding te voorkomen?

De veiligheid van onze gasten en medewerkers staat bij Qurios voorop. Zo zijn op alle parken van Qurios maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. 

 • De Brasserie is op alle parken gesloten. De Take-away is alleen geopend op Qurios Zandvoort en Qurios Bloemendaal aan Zee. Deze Take away vindt plaats zonder direct contact.
 • De receptie, technische dienst en minishop zijn wel op alle parken beschikbaar.
 • Parkmedewerkers werken volgens een strikt protocol, geheel volgens de RIVM-richtlijnen.
 • Gasten worden bij de sleutelafgifte gewezen op de richtlijnen van het RIVM. Onze medewerkers zien toe op de naleving daarvan.
 • Grondige schoonmaak na ieder verblijf met professionele reinigingsmiddelen.
 • Bed-, bad- en keukenlinnen worden boven de 60 graden gewassen (virusdodend).

Ik wil wegens de uitbraak van het Coronavirus mijn vakantie annuleren. Kan dit?

Gezien de bijzondere omstandigheden zal Qurios momenteel niet overgaan tot terugbetaling van de reeds betaalde reissom, maar ontvangt u een recreatievoucher ter waarde van het reeds betaalde bedrag. Dit bieden wij aan voor reserveringen met een aankomstdatum tot 14 juni 2020. De voucher kan tot 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum ingezet worden om een nieuw verblijf te boeken, met een maximale aankomstdatum van 30 september 2021. Alleen indien het nieuwe verblijf duurder is worden er nog extra kosten in rekening gebracht.

Voor mijn woonplaats geldt een reisverbod, hierdoor kan ik niet op vakantie gaan. Wat kan ik doen om mijn boeking te wijzigen of annuleren?

Reserveringen met een aankomstdatum tot 14 juni 2020 mogen direct omgeboekt worden naar een andere periode binnen 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum. Ook bieden wij de mogelijkheid een voucher te ontvangen ter waarde van de reeds betaalde reissom. Deze voucher kan tot 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum ingezet worden om een nieuw verblijf te boeken, met een maximale aankomstdatum van 30 september 2021.

Voor beide bovenstaande opties geldt dat alleen indien het nieuwe verblijf duurder is er nog extra kosten in rekening gebracht worden.

Wanneer maak ik aanspraak op een recreatievoucher?

Indien u een reservering heeft gemaakt met een aankomstdatum tussen 13 maart 2020 en 14 juni 2020 en wegens de Corona crisis niet kunt of wilt reizen kunt u aanspraak maken op een recreatievoucher.

De recreatievoucher heeft de waarde van de reeds betaalde reissom en is tot 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum inwisselbaar voor een nieuw verblijf. De maximale nieuwe aankomstdatum is 30 september 2021.

Meer informatie en alle voorwaarden van de recreatievoucher vindt u hier

Vergoedt de annuleringsverzekering de kosten als ik wil annuleren?

De Allianz annuleringsverzekering van Qurios biedt geen dekking voor uitbraak van besmettingsziektes, zoals het coronavirus. Er zijn verzekeringen die dit wel vergoeden, indien u een eigen annuleringsverzekering heeft dient u zelf contact met uw verzekeraar op te nemen om dit na te vragen.

Vaart de veerboot naar Ameland nog?

Wagenborg Passagiersdiensten vaart tot 1 juni volgens basisdienstregeling. Dit houdt in dat er minder vaak van en naar Ameland en Schiermonnikoog gevaren wordt. Wagenborg kondigt donderdag 30 april wel aan dat er in het weekend vaarten bij komen. Er wordt vier keer heen en weer gevaren in plaats van twee keer. Het aantal passagiers dat wordt overgezet is nog steeds een derde van de normale. 

Maandag tot en met vrijdag
Ameland - Holwerd: 06.15, 08.30, 15:00 en 17:00 uur.
Holwerd - Ameland: 07:15, 09:30, 16:00 en 18:00 uur.

Zaterdag en zon- en feestdagen
Ameland - Holwerd: 08:30, 10:30, 17:00 en 19:00 uur.
Holwerd - Ameland: 09:30, 11:30, 18:00 en 20:00 uur.

De actuele dienstregeling vindt u via link: https://www.wpd.nl/nieuws/coronavirus/

Is er momenteel animatie aanwezig op de parken?

Ja, alle parken van Qurios beschikken over een animatieprogramma. Dit is echter een aangepast programma waarbij de kinderen Qurios Gear en leuke sport- en spelmaterialen kunnen lenen, spannende opdrachten doen uit de QuriosTV en per gezin een activiteitenzakje vol met leuke verrassingen kunnen halen in de Qurios Club. 

Bekijk hier de inhoud van het activiteitenzakje op Qurios Bloemendaal, Qurios Zandvoort en Qurios Ameland.
Bekijk hier de inhoud van het activiteitenzakje op Qurios Egmond aan Zee.
Bekijk hier de inhoud van het activiteitenzakje op Qurios Grevelingenstrand.

De Qurios Club is geopend op de volgende dagen:
Woensdag: van 19:00 tot 21:00
Donderdag: van 10:00 tot 12:00 - van 14:00 tot 16:00 - van 19:00 tot 21:00.
Vrijdag: van 10:00 tot 12:00 - van 14:00 tot 16:00 - van 19:00 tot 21:00.
Zaterdag: van 10:00 tot 12:00 - van 14:00 tot 16:00 - van 19:00 tot 21:00.
Zondag: van 10:00 tot 12:00.

Mag ik met vrienden in een vakantiehuis verblijven?

Dit is momenteel helaas niet toegestaan. Volgens de richtlijnen van het RIVM kunt u alleen met gezinsleden en/of leden uit uw huishouden in een vakantiewoning verblijven. Wij blijven hierin de adviezen van het RIVM opvolgen.