Laatste informatie rondom het Coronavirus

Update 17 September 2020: wij doen ons uiterste best om deze pagina zo accuraat mogelijk te houden.

Qurios houdt de laatste ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en de richtlijnen van de Nederlandse overheid en buitenlandse autoriteiten nauwlettend in de gaten. De richtlijnen kun je terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

De veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers staan voor Qurios voorop. Op alle geopende parken besteden we dan ook extra aandacht aan de algehele hygiëne. Op deze pagina houden we je zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wil je weten wat wel en niet mag tijdens je verblijf bij Qurios? Meer informatie vind je hier.

Verruimde omboekingsvoorwaarden

Uw veiligheid staat voorop. Ook wij beseffen ons dat de huidige maatregelen om het Coronavirus te bestrijden op korte termijn niet zullen verdwijnen.

Om de belangrijke anderhalve-meter maatregel te kunnen waarborgen, is het daarom voorlopig slechts toegestaan om met een beperkt aantal huishoudens in een huisje te verblijven. Wij vragen u deze verantwoording samen met ons te dragen en HIER het aantal huishoudens dat is toegestaan in het door u gekozen vakantiehuis te controleren. 

Als blijkt dat u niet aan deze voorwaarden voldoet, dan kunnen wij u op dit moment helaas niet toelaten in de accommodatie. In dat geval bieden wij u de mogelijkheid om uw verblijf kosteloos om te boeken naar een latere periode. U kunt hiervoor nu direct een nieuwe datum aan ons doorgeven. Deze verruimde omboekingsvoorwaarde is geldig tot maximaal twee weken voor uw oorspronkelijke aankomstdatum.

Als de nieuwe periode duurder is, worden extra kosten in rekening gebracht. Als de nieuwe periode goedkoper is, krijgt u geen vergoeding. Bij het omboeken van een reservering blijven de oorspronkelijke annuleringsvoorwaarden van toepassing.​

Aanvullende omboekingsvoorwaarden Duitsland & België

Door de recente verklaring tot risicogebied van de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland, bieden wij onze gasten uit Duitsland en België de mogelijkheid om het verblijf kosteloos om te boeken naar een latere periode. Deze aanvullende omboekingsvoorwaarde is tot en met de oorspronkelijke dag van aankomst mogelijk en enkel geldig voor gasten uit Duitsland en België

Ook hier geldt: Is de nieuwe periode duurder, worden er extra kosten in rekening gebracht. Als de nieuwe periode goedkoper is, wordt het bedrag niet vergoed. Bij het omboeken van een reservering blijven de oorspronkelijke annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Veelgestelde vragen

Zijn alle vakantieparken van Qurios open?

Qurios Ameland is geopend, waaronder de Brasserie, Take Away en Minishop. De QuriosClub is met aangepast programma geopend.

Qurios Bloemendaal is geopend, waaronder de Brasserie, Take Away en Minishop. De QuriosClub is met aangepast programma geopend.

Qurios Egmond aan Zee is geopend.

Qurios ECO Grevelingenstrand is geopend.

Qurios Zandvoort is geopend, waaronder de Brasserie, Take Away en Minishop. De QuriosClub is met aangepast programma geopend.

Voor de geopende parken geldt dat de receptie, mini-shop en fietsverhuur geopend zijn. Voor de parken waar de take-away en de Brasserie geopend is zijn richtlijnen opgesteld om de take-away en het bezoek aan de Brasserie zo veilig mogelijk te laten verlopen. Deze richtlijnen vindt u hier.

Welke maatregelen neemt Qurios om verspreiding te voorkomen?

De veiligheid van onze gasten en medewerkers staat bij Qurios voorop. Zo zijn op alle parken van Qurios maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. ​

  • Parkmedewerkers werken volgens een strikt protocol, geheel volgens de RIVM-richtlijnen.
  • Gasten worden bij de sleutelafgifte gewezen op de richtlijnen van het RIVM. Onze medewerkers zien toe op de naleving daarvan.
  • Grondige schoonmaak na ieder verblijf met professionele reinigingsmiddelen.
  • Bed-, bad- en keukenlinnen worden boven de 60 graden gewassen (virusdodend).

Mag ik met meerdere huishoudens in één vakantiehuis verblijven?

Voor de onderstaande 4-persoons accommodaties geldt
Qurios Zandvoort: Royal Amsterdam 4, Royal Amsterdam 4 XL,
Qurios Bloemendaal: Sea House Comfort, Sea House Royal, Sea House Special,
Qurios Ameland: Kooikers Comfort, Royal Sier, Wadden Special,
Qurios Callantsoog: Callants Comofrt, Royal Dune, Singpost Special: 

Dit betreft een 4-persoons accommodatie met twee slaapvertrekken. 
​Komt u met 1 huishouden, dan zijn 4 personen gewoon toegestaan.
Omdat Qurios de 1.5 meter maatregel moet kunnen garanderen, kunt u hier met maximaal 2 huishoudens verblijven. 

Voor de onderstaande 4-persoons accommodaties geldt
Qurios Zandvoort: Pitstop 4,
Qurios Bloemendaal: Sea House Adventure,
Qurios Ameland: Lighthouse Adventure,
Qurios ECO Grevelingenstrand: Eco Cottage,
Qurios Callantsoog: High Tide Adventure:

Dit betreft een 4-persoons accommodatie met twee slaapvertrekken. 
​Komt u met 1 huishouden, dan zijn 4 personen gewoon toegestaan.
Omdat Qurios de 1.5 meter maatregel moet kunnen garanderen, kunt u hier met maximaal 1 huishoudens verblijven. 

Voor de 6-persoons accommodaties geldt
Qurios Zandvoort: Denim, Grand Prix, Clear Nature, Kennemer Cottage 6, Kennemer Cottage 6XL,
Qurios Bloemendaal: Sea House Family,
Qurios Egmond aan Zee: Duinlodge,
Qurios Ameland: Oerd Family,
Qurios Callantsoog: Farmland Family:

Dit betreft een 6-persoons accommodatie met drie slaapvertrekken. 
Komt u met 1 huishouden, dan zijn 6 personen gewoon toegestaan.
Omdat Qurios de 1.5 meter maatregel moet kunnen garanderen, kunt u hier met maximaal 2 huishoudens verblijven. 

Voor de 8-persoons accommodaties geldt,
Qurios Zandvoort: Royal Amsterdam 8:
Dit betreft een 8-persoons accommodatie met vier slaapvertrekken. 
Omdat Qurios de 1.5 meter maatregel moet kunnen garanderen, kunt u hier met maximaal 3 huishoudens verblijven. 

Voor de 14-persoons accommodaties geldt,
Qurios Zandvoort: Coffee Camp 14:

Dit betreft een 14-persoons accommodatie met negen slaapvertrekken.
Omdat Qurios de 1.5 meter maatregel moet kunnen garanderen, kunt u hier met maximaal 8 huishoudens verblijven.

Wat verstaan wij onder een huishouden?

Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen.

Ik wil wegens de uitbraak van het Coronavirus mijn vakantie annuleren. Kan dit?

Op dit moment is er geen uitbraak van het Coronavirus in de regio’s waar onze vakantieparken zich bevinden. Al onze parken zijn normaal geopend. Kosteloos annuleren is daarom ook niet van toepassing.

Wel gelden er beperkende voorwaarden ten aanzien van de belangrijke anderhalve-meter maatregel die geldt in Nederland. In verband hiermee heeft Qurios de omboekingsvoorwaarden verruimd. Deze vindt u HIER.

Wilt u desondanks toch definitief annuleren dan hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:
  • Annuleren langer dan 28 dagen voor de geplande aankomstdatum tegen 30% annuleringskosten, berekend over de huursom en eventuele voorkeurskosten.
  • Annuleren binnen 28 dagen voor aankomst tegen 100% annuleringskosten, berekend over de huursom en eventuele voorkeurskosten.

Voor mijn woonplaats geldt een reisverbod, hierdoor kan ik niet op vakantie gaan. Wat kan ik doen om mijn boeking te wijzigen of annuleren?

Uw veiligheid staat voorop. Ook wij beseffen ons dat de huidige maatregelen om het Coronavirus te bestrijden op korte termijn niet zullen verdwijnen. Om de belangrijke anderhalve-meter maatregel te kunnen waarborgen, is het daarom voorlopig slechts toegestaan om met een beperkt aantal huishoudens in een huisje te verblijven. Wij vragen u deze verantwoording samen met ons te dragen en HIER het aantal huishoudens dat is toegestaan in het door u gekozen vakantiehuis te controleren.

Als blijkt dat u niet aan deze voorwaarden voldoet, dan kunnen wij u op dit moment helaas niet toelaten in de accommodatie. In dat geval bieden wij u de mogelijkheid om uw verblijf kosteloos om te boeken naar een latere periode. U kunt hiervoor nu direct een nieuwe datum aan ons doorgeven. Deze verruimde omboekingsvoorwaarde is geldig tot maximaal twee weken voor uw oorspronkelijke aankomstdatum.
 
Als de nieuwe periode duurder is, worden extra kosten in rekening gebracht. Als de nieuwe periode goedkoper is, krijgt u geen vergoeding. Bij het omboeken van een reservering blijven de oorspronkelijke annuleringsvoorwaarden van toepassing.
 
Voor het definitief annuleren van uw reservering hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden: annuleren voor 28 dagen voor aankomst tegen 30% annuleringskosten. Annuleren binnen 28 dagen voor aankomst tegen 100% annuleringskosten.

Wanneer maak ik aanspraak op een recreatievoucher?

Indien u een reservering heeft gemaakt met een aankomstdatum tussen 13 maart 2020 en 14 juni 2020 en wegens de Corona crisis niet kunt of wilt reizen kunt u aanspraak maken op een recreatievoucher.

De recreatievoucher heeft de waarde van de reeds betaalde reissom en is tot 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum inwisselbaar voor een nieuw verblijf. De maximale nieuwe aankomstdatum is 30 september 2021.

Meer informatie en alle voorwaarden van de recreatievoucher vindt u hier

Vergoedt de annuleringsverzekering de kosten als ik wil annuleren?

De Allianz annuleringsverzekering van Qurios biedt geen dekking voor uitbraak van besmettingsziektes, zoals het coronavirus. Er zijn verzekeringen die dit wel vergoeden, indien u een eigen annuleringsverzekering heeft dient u zelf contact met uw verzekeraar op te nemen om dit na te vragen.

Vaart de veerboot naar Ameland nog?

De veerdienst en sneldienst op de route Ameland-Holward en Holward-Ameland varen weer volgens de reguliere dienstregeling. De watertaxi is op beide routes op afroep beschikbaar voor maximaal twee passagiers per afvaart.

Bekijk hier het actuele overzicht van alle geplande afvaarten op beide routes: https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht/

Let op: het dragen van een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar. 

Is er momenteel animatie aanwezig op de parken?

Alle parken van Qurios hebben activiteiten of een animatieprogramma. Dit is op het moment een aangepast zomerprogramma waarbij de kinderen leuke gadgets, sport- en spelmaterialen kunnen lenen, ookwel Qurios Gear genoemd, spannende opdrachten kunnen doen uit de  QuriosTV.

De Qurios Club Uitleen op Qurios Ameland, Bloemendaal aan Zee en Zandvoort is elke week geopend op de volgende dagen:
Maandag t/m zondag
Van 10:00 tot 12:00 - van 14:00 tot 16:00 - van 19:00 tot 21:00.

De Qurios Club Uitleen op Qurios Egmond aan Zee en ECO Grevelingenstrand is elke week geopend op de volgende dagen:
Maandag t/m zondag 
Van 08:00 tot 11:00 - van 16:00 tot 19:00.

Verblijf jij op Qurios ECO Grevelingenstrand? Huur dan bij de receptie een eigen sup of kano en ga vanaf je huisje zo het water op! 

Mag ik visite ontvangen in mijn vakantiehuis?

Het is op dit moment helaas niet toegestaan dag bezoek te ontvangen in uw vakantiehuis. Wij kunnen de veiligheid van onze gasten dan niet meer waarborgen.