Laatste informatie rondom het Coronavirus

Update 28 april 2021: wij doen ons uiterste best om deze pagina zo accuraat mogelijk te houden.

Qurios houdt de laatste ontwikkelingen omtrent het Coronavirus en de richtlijnen van de Nederlandse overheid en buitenlandse autoriteiten nauwlettend in de gaten. De richtlijnen kun je terugvinden op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers staan voor Qurios voorop. Op alle geopende parken besteden we dan ook extra aandacht aan de algehele hygiëne. Op deze pagina houden we je zo goed mogelijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wil je weten wat wel en niet mag tijdens je verblijf bij Qurios? Meer informatie vind je hier.  

Verruimde omboekingsvoorwaarden

Uw veiligheid staat voorop. Ook wij beseffen ons dat de huidige maatregelen om het Coronavirus te bestrijden op korte termijn niet zullen verdwijnen.

Om de richtlijnen van de Nederlandse overheid en de HISWA RECRON te kunnen naleven is het voorlopig slechts toegestaan om met een beperkt aantal personen in een huisje te verblijven. Wij vragen u deze verantwoording samen met ons te dragen en HIER het aantal personen dat is toegestaan in het door u gekozen vakantiehuis te controleren. 

Als blijkt dat u niet aan deze voorwaarden voldoet, dan kunnen wij u op dit moment helaas niet toelaten in de accommodatie. In dat geval bieden wij u de mogelijkheid om uw verblijf kosteloos om te boeken naar een latere periode. U kunt hiervoor nu direct een nieuwe datum aan ons doorgeven. Deze verruimde omboekingsvoorwaarde is geldig tot maximaal 28 dagen voor uw oorspronkelijke aankomstdatum.

Als de nieuwe periode duurder is, worden extra kosten in rekening gebracht. Als de nieuwe periode goedkoper is, krijgt u geen vergoeding. Bij het omboeken van een reservering blijven de oorspronkelijke annuleringsvoorwaarden van toepassing.​

Aanvullende omboekingsvoorwaarden Duitsland & België

Door de recente verklaring tot risicogebied van o.a. de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Friesland, bieden wij onze gasten uit Duitsland en België de mogelijkheid om het verblijf kosteloos om te boeken naar een latere periode. Deze aanvullende omboekingsvoorwaarde is tot 28 dagen voor aankomst mogelijk en enkel geldig voor gasten uit Duitsland en België.

Ook hier geldt: Is de nieuwe periode duurder, worden er extra kosten in rekening gebracht. Als de nieuwe periode goedkoper is, wordt het bedrag niet vergoed. Bij het omboeken van een reservering blijven de oorspronkelijke annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Veelgestelde vragen

Qurios Ameland is geopend, waaronder de Brasserie, Take Away en Minishop. De QuriosClub is met aangepast programma geopend. 

Qurios Bloemendaal is geopend, waaronder de Brasserie, Take Away en Minishop. De QuriosClub is met aangepast programma geopend. 

Qurios ECO Grevelingenstrand is geopend.

Qurios Zandvoort is geopend, waaronder de Brasserie, Take Away en Minishop. De QuriosClub is met aangepast programma geopend.

Voor de geopende parken geldt dat de receptie, mini-shop en fietsverhuur geopend zijn. Voor de parken waar de take-away  geopend is zijn richtlijnen opgesteld om de take-away zo veilig mogelijk te laten verlopen. Deze richtlijnen vindt u terug bij de receptie en in de Brasserie.

De veiligheid van onze gasten en medewerkers staat bij Qurios voorop. Zo zijn op alle parken van Qurios maatregelen genomen om het coronavirus te bestrijden. ​

  • Parkmedewerkers werken volgens een strikt protocol, geheel volgens de RIVM-richtlijnen.
  • Gasten worden bij de sleutelafgifte gewezen op de richtlijnen van het RIVM. Onze medewerkers zien toe op de naleving daarvan.
  • Grondige schoonmaak na ieder verblijf met professionele reinigingsmiddelen.
  • Bed-, bad- en keukenlinnen worden boven de 60 graden gewassen (virusdodend).

Vanaf 28 april mag dat met maximaal 4 personen uit een ander huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee. Als het om 1 huishouden gaat, geldt er geen beperking op het aantal mensen in een woning.

Onder een huishouden verstaan we echtgenoten, geregistreerde partners of andere levensgezellen en ouders, grootouders en kinderen, voor zover zij op één adres wonen.

Op dit moment is er geen uitbraak van het Coronavirus in de regio’s waar onze vakantieparken zich bevinden. Al onze parken zijn normaal geopend. Kosteloos annuleren is daarom ook niet van toepassing.

Wel gelden er beperkende voorwaarden ten aanzien van de belangrijke anderhalve-meter maatregel die geldt in Nederland. In verband hiermee heeft Qurios de omboekingsvoorwaarden verruimd. Deze vindt u HIER.

Wilt u desondanks toch definitief annuleren dan hanteren wij de volgende annuleringsvoorwaarden:

• Bij annulering tot de 92ste dag (exclusief) voor Aankomst: 15% van de reissom; 

• Bij annulering vanaf de 92ste dag (inclusief) tot de 62ste dag (exclusief) voor Aankomst: 50% van de reissom; 

• Bij annulering vanaf de 62ste dag (inclusief) tot 31ste dag (exclusief) voor Aankomst: 75% van de reissom; 

• Bij annulering vanaf de 31ste dag (inclusief) tot 1dag (inclusief) voor Aankomst: 90% van de reissom; 

• Bij annulering op de dag van Aankomst of later: 100% van de reissom.

Uw veiligheid staat voorop. Ook wij beseffen ons dat de huidige maatregelen om het Coronavirus te bestrijden op korte termijn niet zullen verdwijnen. Om de belangrijke anderhalve-meter maatregel te kunnen waarborgen, is het daarom voorlopig slechts toegestaan om met een beperkt aantal huishoudens in een huisje te verblijven. Wij vragen u deze verantwoording samen met ons te dragen en HIER het aantal huishoudens dat is toegestaan in het door u gekozen vakantiehuis te controleren.

Als blijkt dat u niet aan deze voorwaarden voldoet, dan kunnen wij u op dit moment helaas niet toelaten in de accommodatie. In dat geval bieden wij u de mogelijkheid om uw verblijf kosteloos om te boeken naar een latere periode. U kunt hiervoor nu direct een nieuwe datum aan ons doorgeven. Deze verruimde omboekingsvoorwaarde is geldig tot maximaal twee weken voor uw oorspronkelijke aankomstdatum. Als de nieuwe periode duurder is, worden extra kosten in rekening gebracht. Als de nieuwe periode goedkoper is, krijgt u geen vergoeding. Bij het omboeken van een reservering blijven de oorspronkelijke annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Er zijn gevallen waarin het nodig is de vakantie te annuleren wegens onvoorziene omstandigheden. In dat geval is de recreant of zijn vertegenwoordiger verplicht de ondernemer schriftelijk of telefonisch (tijdens de normale kantooruren) op de hoogte te stellen. Annuleringen of wijzigingen brengen in de meeste gevallen kosten met zich mee. Na de annulering ontvangt de vakantieganger een annuleringsfactuur van de ondernemer. Deze factuur omvat de kosten van de annulering. Naast de reservering en de verschuldigde voorschotkosten (en eventuele verzekeringspremies) is de (mede)recreant aan de ondernemer de volgende bedragen verschuldigd:

- In geval van annulering tot de 92e dag (exclusief) voor aankomst: 15% van de reissom; 

- Annulering vanaf de 92e dag (inclusief) tot de 62e dag (exclusief) voor aankomst: 50% van de reissom; 

- Annulering vanaf de 62e dag (inclusief) tot de 31e dag (exclusief) voor aankomst: 75% van de totale prijs; 

- Annulering vanaf de 31e dag (inclusief) tot 1 dag (inclusief) voor aankomst: 90% van de totale prijs; 

- Annulering op de dag van aankomst of later: 100% van de totale prijs.

U kunt zich verzekeren tegen het risico van annulering door samen met uw reservering een annuleringsverzekering af te sluiten.

Indien u een reservering heeft gemaakt met een aankomstdatum tussen 13 maart 2020 en 14 juni 2020 en wegens de Corona crisis niet kunt of wilt reizen kunt u aanspraak maken op een recreatievoucher.

De recreatievoucher heeft de waarde van de reeds betaalde reissom en is tot 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum inwisselbaar voor een nieuw verblijf. De maximale nieuwe aankomstdatum is 30 september 2021.

Meer informatie en alle voorwaarden van de recreatievoucher vindt u hier

De Allianz annuleringsverzekering van Qurios biedt geen dekking voor uitbraak van besmettingsziektes, zoals het coronavirus. Er zijn verzekeringen die dit wel vergoeden, indien u een eigen annuleringsverzekering heeft dient u zelf contact met uw verzekeraar op te nemen om dit na te vragen.

De veerdienst en sneldienst op de route Ameland-Holward en Holward-Ameland varen weer volgens de reguliere dienstregeling. De watertaxi is op beide routes op afroep beschikbaar voor maximaal twee passagiers per afvaart.

Bekijk hier het actuele overzicht van alle geplande afvaarten op beide routes: https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht/

Let op: het dragen van een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar.

Alle parken van Qurios hebben activiteiten of een animatieprogramma. Dit is op het moment een aangepast zomerprogramma waarbij de kinderen leuke gadgets, sport- en spelmaterialen kunnen lenen, ookwel Qurios Gear genoemd, spannende opdrachten kunnen doen uit de  QuriosTV.

Verblijf jij op Qurios ECO Grevelingenstrand? Huur dan bij de receptie een eigen sup of kano en ga vanaf je huisje zo het water op! 

Het is op dit moment helaas niet toegestaan dag bezoek te ontvangen in uw vakantiehuis. Wij kunnen de veiligheid van onze gasten dan niet meer waarborgen.

Powered by Maxxton