Je wilt je vakantie graag zo zorgeloos mogelijk doorbrengen. Echter begrijpen wij dat er vooral in de huidige tijd veel vragen zijn. Deze hebben wij voor jou op een rij gezet zodat jij tijdens jouw vakantie bij Qurios onbezorgd kunt genieten en de energiereserves weer volledig kunt opladen. 

Brasserie - Ameland

Kan ik gewoon lekker uit eten?

Ja hoor, dat kan. De restaurants in Nederland zijn open sinds 1 juni. Zowel in de brasserie bij Qurios als bij andere restaurants moet je wel vooraf even reserveren. De anderhalve meter afstand blijft ook hier van kracht, maar daaraan is hard gewerkt door de ondernemers. In de horeca ben je verplicht om gebruik te maken van een zitplaats. De gastgever zal mogelijk informeren naar je gezondheid. Dit is een verplichte controle vraag vanuit de overheid. Betaal zo veel mogelijk met pin of creditcard.

Belangrijk: Gasten die niet tot een huishouden behoren moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. 

BL brasserie

Zijn de terrassen open?

Ook de terrassen zijn open. Om het voor de gastgever overzichtelijk te houden moet jij je ook hier wel eerst even melden. Neem dus nooit zomaar plaats maar vraag aan de bediening om een plek. Ook op het terras is het verplicht dat er een zitplaats beschikbaar is. Anderhalve meter afstand moet zijn gewaarborgd. De gastgever zal mogelijk informeren naar je gezondheid. Dit is een verplichte controle vraag vanuit onze overheid. Betaal zo veel mogelijk met pin of creditcard.

Belangrijk: Gasten die niet tot een huishouden behoren moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. 

Minishop Ameland winkelen 1

In de supermarkt

In de meeste winkels, maar zeker in de supermarkt, wordt door de ondernemer bepaald hoeveel mensen er tegelijk naar binnen mogen. Het is vrijwel overal verplicht om een karretje mee te nemen of in ieder geval een winkelmandje. Dat kan verschillen per locatie. Het is fijn als je niet met meerdere personen tegelijk naar binnen gaat, dus liever ook niet met je kinderen als dat niet perse nodig is. Bij de meeste winkels staat goed aangegeven bij de ingang wat de regels zijn. Deze regel geldt overigens ook bij ons op de parken in de receptie en in de minishops.

Qurios-kerst2019_166

Zijn er regels in het openbaar vervoer?

Er wordt op dit moment aangeraden om alleen met het openbaar vervoer te reizen als dat echt noodzakelijk is. Dit heeft uiteraard te maken met de beperkte ruimte en de beschikbaarheid voor mensen die het echt nodig hebben. Als je om welke reden dan ook toch tijdens je vakantie gebruik moet maken van het openbaar vervoer, dan is het voor personen vanaf 13 jaar, verplicht een mondkapje te dragen. Gebruik zoveel mogelijk de fiets is dus het motto!

De boot naar Ameland
Ook de veerboot van en naar Ameland valt onder openbaar vervoer. Vergeet dus ook hier niet je mondkapje.

IMG_0400

Lokale regels in drukke steden

In druk bezochte steden kunnen soms lokaal aanvullende maatregelen gelden. In onze hoofdstad Amsterdam is het bijvoorbeeld op sommige plekken verplicht om een mondkapje te dragen. In drukke winkelstraten geldt mogelijk eenrichtingsverkeer. Er is verscherpt toezicht op de anderhalve-meter maatregel. Dus ga je op pad, conformeer je dan aan de lokale regels en vergeet je mondkapje niet mee te nemen.

Qurios-kerst2019_078

Musea bezoek

Afhankelijk van de grootte van een museum, wordt het maximaal aantal personen bepaald. Ander-halve meter afstand is de norm. Bij de meeste musea kunt je alleen naar binnen als je vooraf een reservering hebt gemaakt. Je bezoek wordt dan binnen een bepaald tijdvak ingepland.

Zandvoort Brasserie Auto 2

Met hoeveel mensen mag ik in de auto?

Je mag sinds 1 juli weer met twee of meer mensen waarmee je geen huisouden vormt in een auto zitten. Wel wordt er in dat geval geadviseerd om een mondkapje te dragen. 

Duinen 2

Op het strand of in een park

Ook op deze openbare plekken in de buitenlucht blijft het belangrijk dat je anderhalve meter afstand houdt. De regels hier worden vaak bepaald door een gemeente of veiligheidsregio. Volg de aanwijzingen op van die bij het betreden van het strand of een park zijn aangegeven. Vermijd buiten altijd groepsvorming van meer dan 10 personen.

Qurios up-to-date

De regels omtrent het Corona virus veranderen vaak en snel. Bij Qurios houden we je goed mogelijk up-to-date. Afstand houden is en blijft voorlopig de enige manier om wereldwijd de draad weer een beetje op te pakken. Wij bedanken je voor het afstand houden en voor je begrip, want alleen op die manier kunnen we samen blijven genieten van de kleine dingen in het leven. Bekijk onze coronapagina HIER.