Corona regels in Nederland

Wat kan wel en wat niet tijdens mijn verblijf?

Corona regels in Nederland

Je wilt je vakantie graag zo zorgeloos mogelijk doorbrengen. Echter begrijpen wij dat er vooral in de huidige tijd veel vragen zijn. Deze hebben wij voor jou op een rij gezet zodat jij tijdens jouw vakantie bij Qurios onbezorgd kunt genieten en de energiereserves weer volledig kunt opladen.  

Kan ik gewoon lekker uit eten?

Helaas is vanwege de nieuwe maatregelen de brasserie gesloten. Gelukkig beschikt elk van onze huisjes over een mooie keuken en is er op de meeste parken een winkel waar je boodschappen kan doen. Ook is vaak de supermarkt lekker dichtbij. Dus als je zelf zou willen koken, kan dit zeker! Maar heb je nou geen zin om te koken of op de fiets te stappen naar de dichtstbijzijnde supermarkt? Dan kun je gebruik maken van onze take-away service. Zo kun je lekker in je huisje genieten van het lekkerste eten uit de brasserie.

Zijn de terrassen open?

Helaas zijn ook de terrassen op het moment gesloten. Gelukkig beschikt elk huisje over een mooie veranda waar je met het hele gezin kan zitten om toch lekker met elkaar te genieten van de buitenlucht. Heb je geen zin om op het park te blijven, maar wil je wel genieten van de buitenlucht? Geniet dan lekker van de omgeving en ga naar het strand. Het is immers om de hoek.

In de supermarkt

In de meeste winkels, maar zeker in de supermarkt, wordt door de ondernemer bepaald hoeveel mensen er tegelijk naar binnen mogen. Het is vrijwel overal verplicht om een karretje mee te nemen of in ieder geval een winkelmandje. Dat kan verschillen per locatie. Het is fijn als je niet met meerdere personen tegelijk naar binnen gaat, dus liever ook niet met je kinderen als dat niet perse nodig is. Bij de meeste winkels staat goed aangegeven bij de ingang wat de regels zijn. Deze regel geldt overigens ook bij ons op de parken in de receptie en in de minishops.

Zijn er regels in het openbaar vervoer?

Er wordt op dit moment aangeraden om alleen met het openbaar vervoer te reizen als dat echt noodzakelijk is. Dit heeft uiteraard te maken met de beperkte ruimte en de beschikbaarheid voor mensen die het echt nodig hebben. Als je om welke reden dan ook toch tijdens je vakantie gebruik moet maken van het openbaar vervoer, dan is het voor personen vanaf 13 jaar, verplicht een mondkapje te dragen. Gebruik zoveel mogelijk de fiets is dus het motto!

De boot naar Ameland
Ook de veerboot van en naar Ameland valt onder openbaar vervoer. Vergeet dus ook hier niet je mondkapje.

Musea bezoek

Afhankelijk van de grootte van een museum, wordt het maximaal aantal personen bepaald. Ander-halve meter afstand is de norm. Bij de meeste musea kunt je alleen naar binnen als je vooraf een reservering hebt gemaakt. Je bezoek wordt dan binnen een bepaald tijdvak ingepland.

Met hoeveel mensen mag ik in de auto?

Je mag sinds 1 juli weer met twee of meer mensen waarmee je geen huisouden vormt in een auto zitten. Wel wordt er in dat geval geadviseerd om een mondkapje te dragen. 

Op het strand of in een park

Ook op deze openbare plekken in de buitenlucht blijft het belangrijk dat je anderhalve meter afstand houdt. De regels hier worden vaak bepaald door een gemeente of veiligheidsregio. Volg de aanwijzingen op van die bij het betreden van het strand of een park zijn aangegeven. Vermijd buiten altijd groepsvorming van meer dan 4 personen, zodra deze niet bij dezelfde huishouden behoren.

Qurios up-to-date

De regels omtrent het Corona virus veranderen vaak en snel. Bij Qurios houden we je goed mogelijk up-to-date. Afstand houden is en blijft voorlopig de enige manier om wereldwijd de draad weer een beetje op te pakken. Wij bedanken je voor het afstand houden en voor je begrip, want alleen op die manier kunnen we samen blijven genieten van de kleine dingen in het leven. Bekijk onze coronapagina HIER.

Powered by Maxxton