Hond mee op vakantie

Hond mee op vakantie

Een heerlijke en luxe vakantie aan zee in Nederland, wat wenst een mens nog meer? Juist, een heerlijke vakantie aan zee met je hond! Geniet nu samen met je hond van een luxe weekendje weg op één van de prachtige Qurios vakantieparken.

Hond mee op vakantie

Op het strand met hond

Wil je tijdens een luxe vakantie aan zee, lekker uitwaaien op het strand met je hond? Dat kan bij Qurios vakantieparken. We beschikken over diverse hond-vriendelijke accommodaties die ook nog een dichtbij het strand gelegen zijn. Dat biedt voldoende vertier en maakt dat je, samen met je hond, lekker kan uitwaaien!

Met je hond naar Qurios Egmond aan zee

Tijdens je strandvakantie in  Egmond aan Zee zijn er verschillende mogelijkheden waar je je hond mee naar toe mag nemen. Maar let wel op, er zijn een aantal regels. Enkele gebieden aan het strand hanteren hun eigen beleid omtrent het los lopen van honden. 

  • Zomer (1 mei tot 1 oktober)
    Egmond aan Zee: loslopen van 19.00 tot 10.00 uur en aan de riem van 10.00 tot 19.00 uur.
  • Winter (1 oktober tot 1 mei)
    Egmond aan Zee: dagelijks vrij loslopen.

De regels in de duinen
Voor een wandeling in de duinen heb je veel keuze uit routes om rond te dwalen met je hond in de prachtige natuur. De borden bij diverse ingangspaden geven aan in welke gebieden de hond los mag lopen. Let tijdens het wandelen dus goed op deze borden! In de zomerperiode (1 maart tot 1 september) is het in de duinen verplicht om je hond aan de riem te houden. 

Er zijn diverse plaatsen waar je vrij met de hond kunt wandelen. Hier mag je je hond vrij rond laten rennen. Namelijk in Egmond aan den Hoef: Noordlob, Robbenzand en Kroonstad

Met je hond naar Qurios Bloemendaal aan zee

Het park Bloemendaal aan zee heeft enkele accommodaties waar er maximaal één hond (geen andere huisdieren) meegenomen mag worden. Dit park ligt op ongeveer 100 meter vanaf het strand. Ideaal om gezamenlijk een strandwandeling te maken. 

Voor zowel Qurios Bloemendaal als Qurios Egmond hebben wij speciale huisdiervriendelijke accommodatie. 
Per accommodatie mag er uitsluitend één hond mee. U betaald €5,00 per nacht voor de hond. 

Het is niet toegestaan uw huisdier vrij over het park te laten lopen, strikt aangelijnd. 
Tevens mogen honden niet alleen in de accommodatie blijven. 

Het meebrengen van uw hond moet ten alle tijden vooraf zijn doorgegeven.

Op het strand zijn honden toegestaan:

In de periode van 1 oktober tot 15 april mogen honden los lopen over het strand. Het strand is als geheel aangewezen als losloopplaats en uw hond hoeft dan ook niet aangelijnd te zijn. Ten noorden van de IJmuiderslag mogen honden het gehele jaar los lopen. Ook tussen Parnassia en het noordelijker gelegen naaktstrand mag jouw hond vrij rond lopen. Buiten dit gebied geldt in de zomerperiode dat je hond wel aangelijnd moet zijn. Aangelijnd zijn honden toegestaan langs de Parnassiaweg tussen de ingang van de kiosk Parnassia en het restaurant Parnassia. Dit is op loopafstand van Bloemendaal aan Zee. 


Honden los in Landgoed Caprera
Landgoed Caprera is onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ligt op de flank van de hoogste duintop van de Kennemerduinen; Het Kopje van Bloemendaal. Honden mogen hier het hele jaar loslopen, met uitzondering van het gebied rond het theater (direct achter de ingang).
Het landgoed heeft verschillende soorten bos en er zijn uitkijkpunten met prachtige vergezichten richting Haarlem en Amsterdam. Het wandelpark is volledig omheind en heeft een speciaal hondenspeelveld en een schoon meertje waar honden heerlijk kunnen zwemmen. Er is een gemarkeerde wandelroute en fietsers zijn er niet toegestaan. Kortom, een heerlijk losloopgebied!

Parkeren kan (gratis) aan de rechterzijde van de Zomerzorgerlaan en langs de Hoge Duin en Daalseweg. Alternatief is om een klein stukje verder te rijden naar de parkeerplaats van restaurant De Uitkijk op nummer 6 of, nog iets verder, naar de grote parkeerplaats (ruim 200 plaatsen) aan het einde van de Hoge Duin en Daalseweg.

Toegang tot het park is betaald; een dagkaart kost 1 euro per persoon en per hond, te betalen bij het loketje bij de ingang.