Vakantie Bloemendaal aan Zee met hond

Met je hond naar Qurios Bloemendaal aan Zee

Het park Bloemendaal aan Zee heeft enkele accommodaties waar je maximaal één hond (geen andere huisdieren) mag meenemen. Het Qurios vakantiepark ligt op ongeveer 100 meter vanaf het strand. Ideaal om gezamenlijk een strandwandeling te maken!

Het is niet toegestaan jouw hond vrij over het park te laten lopen, je hond mag alleen aangelijnd over het park lopen. Honden mogen ook niet alleen in de accommodatie blijven. Daarnaast moet het meebrengen van een hond altijd van tevoren zijn doorgegeven. Je betaalt €5,00 per nacht voor de hond. 

Op het strand in Bloemendaal aan Zee zijn honden toegestaan:
In de periode van oktober tot april mogen honden los lopen over het strand. Het strand is als geheel aangewezen als losloopplaats en jouw hond hoeft dan ook niet aangelijnd te zijn. Ten noorden van de IJmuiderslag mogen honden het hele jaar los lopen. Ook tussen Parnassia en het noordelijker gelegen naaktstrand mag jouw hond vrij rond lopen. Buiten dit gebied geldt in de zomerperiode dat je hond wel aangelijnd moet zijn. Aangelijnd zijn honden toegestaan langs de Parnassiaweg tussen de ingang van de kiosk Parnassia en het restaurant Parnassia. Dit is op loopafstand van Bloemendaal aan Zee. 

Honden los in Landgoed Caprera 
Landgoed Caprera is onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ligt op de flank van de hoogste duintop van de Kennemerduinen; 't Kopje van Bloemendaal. Honden mogen hier het hele jaar loslopen, met uitzondering van het gebied rond het theater (direct achter de ingang). Het landgoed heeft verschillende soorten bos en er zijn uitkijkpunten met prachtige vergezichten richting Haarlem en Amsterdam. Het wandelpark is volledig omheind en heeft een speciaal hondenspeelveld en een schoon meertje waar honden heerlijk kunnen zwemmen. Er is een gemarkeerde wandelroute en fietsers zijn er niet toegestaan. Kortom, een heerlijk losloopgebied!

Parkeren kan (gratis) aan de rechterzijde van de Zomerzorgerlaan en langs de Hoge Duin en Daalseweg. Alternatief is om een klein stukje verder te rijden naar de parkeerplaats van restaurant De Uitkijk op nummer 6 of, nog iets verder, naar de grote parkeerplaats (ruim 200 plaatsen) aan het einde van de Hoge Duin en Daalseweg. Toegang tot het park is tegen betaling; een dagkaart kost 1 euro per persoon en per hond, te betalen bij het loketje bij de ingang.