Vakantie Bloemendaal aan Zee met hond

Met je hond naar Qurios Bloemendaal aan Zee

Het park Bloemendaal aan Zee heeft enkele accommodaties waar je maximaal één hond (geen andere huisdieren) mag meenemen. Het Qurios vakantiepark ligt op ongeveer 100 meter vanaf het strand. Ideaal om gezamenlijk een strandwandeling te maken!

Het is niet toegestaan jouw hond vrij over het park te laten lopen, je hond mag alleen aangelijnd over het park lopen. Honden mogen ook niet alleen in de accommodatie blijven. Daarnaast moet het meebrengen van een hond altijd van tevoren zijn doorgegeven. Je betaalt €5,00 per nacht voor de hond. 

Honden op het strand
Voor honden op het strand gelden bepaalde regels. Hondenpoep moet altijd worden opgeruimd.

Hoogseizoen
Van 15 mei tot 15 september zijn honden alleen op de volgende delen van het strand toegestaan:

  • Bij de paviljoens op de terrassen en het voorpad zijn honden aangelijnd toegestaan (dus niet op het strand zelf)
  • Tussen de afgang bij Parnassia en het naaktstrand mogen honden loslopen.

Laagseizoen
Van 15 september tot 15 mei zijn honden aangelijnd overal in Bloemendaal aan Zee toegestaan. Tussen de afgang bij Parnassia en het naaktstrand mag uw hond ook loslopen.

Honden los in Landgoed Caprera 
Landgoed Caprera is onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ligt op de flank van de hoogste duintop van de Kennemerduinen; 't Kopje van Bloemendaal. Honden mogen hier het hele jaar loslopen, met uitzondering van het gebied rond het theater (direct achter de ingang). Het landgoed heeft verschillende soorten bos en er zijn uitkijkpunten met prachtige vergezichten richting Haarlem en Amsterdam. Het wandelpark is volledig omheind en heeft een speciaal hondenspeelveld en een schoon meertje waar honden heerlijk kunnen zwemmen. Er is een gemarkeerde wandelroute en fietsers zijn er niet toegestaan. Kortom, een heerlijk losloopgebied!

Parkeren kan (gratis) aan de rechterzijde van de Zomerzorgerlaan en langs de Hoge Duin en Daalseweg. Alternatief is om een klein stukje verder te rijden naar de parkeerplaats van restaurant De Uitkijk op nummer 6 of, nog iets verder, naar de grote parkeerplaats (ruim 200 plaatsen) aan het einde van de Hoge Duin en Daalseweg. Toegang tot het park is tegen betaling; een dagkaart kost 1 euro per persoon en per hond, te betalen bij het loketje bij de ingang.