Qurios Green Key certificatie

Qurios Green Key certificatie

Geen toeters en bellen, kleinschalig en gericht op een ecologische voetafdruk die zo klein mogelijk is. In onze huisjes zorgen we voor een warm welkom met slimme thermostaten die precies weten wanneer je er bent. Zo hebben we al meer dan 30% aan energie bespaard. De energie die we gebruiken is bovendien groen en 100% lokaal opgewekt. Ook hebben onze huisjes oplossingen om water te besparen. Daarnaast geven we je vanzelfsprekend de mogelijkheid om je afval gescheiden aan te leveren.

Natuurvriendelijk genieten

De vergroening op onze parken bestaat uit gebiedseigen beplanting. Dit zorgt ervoor dat we het lokale natuurlijke evenwicht niet verstoren maar juist meer ruimte geven. Om je dagelijks van dienst te kunnen zijn maken we gebruik van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen en electrokarren. Lekker schoon en zonder overlast te veroorzaken.

Een mooie plek om te groeien

De mensen in onze teams vormen de pijlers voor gastvrijheid en de goede sfeer op onze parken. De kracht zit ‘m in gelukkige mensen. We bieden onze mensen een prettige en gezonde werkomgeving en vooral ruimte om met ons mee te groeien. We helpen ook graag om nog verborgen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen

Verantwoord eten en drinken

Geen zin om te koken? Onze chefs in brasserie laten zich ieder seizoen weer graag inspireren door zoveel mogelijk te koken met lokale ingrediënten. Op ons menu vind je alleen duurzaam gevangen vis en eerlijk vlees. Voor het kiezen van verantwoorde vis hebben we ons aangesloten bij de Stichting Vis en Seizoen.

Onze slijter om de hoek adviseert graag en goed en dus mag je rekenen op een goede selectie van heerlijke biologische wijnen. We laten je graag kennismaken met Earth koffie, thee en water. Door hun producten te drinken draag je een steentje bij aan schoon drinkwater op plekken waar dat helaas nog steeds hard nodig is.

Qurios Loci Nacht

Trots zijn we op onze Qurios Loci nacht. We nodigen dan de buurt uit om een nachtje bij ons te komen logeren zodat ook onze buren zich betrokken voelen bij wat er in hun omgeving gebeurt.

Lokaal samenwerken

We werken graag samen met lokale ondernemers die onze visie op duurzaam ondernemen delen. We hebben al best veel ondernemers waar we mee samenwerken. We voelen ons in het bijzonder verbonden met de bewoners van zorginstelling Scorlewald die met veel passie en bekwaamheid onze give aways en drukwerk verzorgen. Zo proberen we een goede afspiegeling van onze maatschappij te zijn.

Samen bouwen

Wederzijdse betrokkenheid bij onze projecten is de sleutel naar een duurzame toekomst. Qurios kiest haar partners met zorg en we worden pas echt vrienden als we het samen eens zijn over duurzame oplossingen. We delen kennis met elkaar en durven ook kritisch te zijn. Het resultaat hiervan zijn heldere afspraken waar we onze handtekening graag onder zetten en waardoor goede initiatieven snel binnen handbereik zijn.

Green Key, gids op onze route

Misschien heb je onze groene sleutel zien hangen bij de ingang? Dat is ons Green Key Keurmerk. Daar zijn we trots op: Green Key is een internationaal erkend keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatiebranche.
De normen van Green Key gebruiken wij als gids op ons pad naar ondernemen met oog voor mens en milieu. Onze parken in Bloemendaal en op Ameland hebben al een gouden sleutel, dat is het hoogst haalbare. Onze park in Zandvoort volgt later dit jaar. Kijk op www.greenkey.nl als je er meer over wil lezen.

Zo zie je, we creëren jouw tijdelijke eigen plek. Een plek waar je de omgeving optimaal kunt ervaren en waar het je aan niets zal ontbreken. En dat kan omdat gastvrijheid en duurzaamheid bij Qurios prima hand in hand gaan.