Privacy policy

Privacy Policy

Privacy Policy Qurios Holiday Retreats B.V.

Om een reservering te kunnen plaatsen voor één van onze accommodaties hebben wij persoonlijke gegevens van u nodig. Wij begrijpen dat u graag wilt weten welke gegevens wij nodig hebben, waarom wij deze gegevens van u vragen, wie uw gegevens te zien krijgen en hoe lang wij deze gegevens bewaren. In onderstaande privacy policy geven wij antwoord op al deze vragen en meer.

 

1.      Verantwoordelijke voor uw persoonsgegevens

De verantwoordelijke partij voor de in deze privacy policy genoemde verwerkingen is Qurios Holiday Retreats B.V., hierna te noemen: Qurios. Binnen Qurios is de Data Protection Officer verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. De contactgegevens zijn:

 

Qurios Holiday Retreats B.V.

t.a.v. Mevrouw Juliette van Haaster

Olympisch Stadion 24-28

1076DE Amsterdam

 

Tel: +31(0)20- 8006040

info@qurios.nl

www.qurios.nl

KvK: 64509079

 

2.      Uw rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens

Wij hechten veel belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens. U kunt te allen tijde uw door ons verzamelde gegevens bij ons opvragen, wijzigen, blokkeren of laten verwijderen. Ook kunt u bezwaar aantekenen tegen registratie, het gebruik en de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u dit wenst kunt u via bovenstaande gegevens (punt 1) contact met ons opnemen.

Indien u reeds bij Qurios geboekt heeft, kunt u uw gegeven ms inzien en wijzigen in uw MyQurios account. Mocht u uw gegevens willen inzien, wijzigen, blokkeren of verwijderen dan zullen wij hier binnen 30 dagen gehoor aan geven. U ontvangt per email een bevestiging van de door u gewenste actie.

Stelt u geen prijs op promotionele nieuwsbrieven of direct mail? Meld u dan eenvoudig af van onze promotiemails via de website. Indien u tevens geen post wilt ontvangen, kunt u een schriftelijk verzoek via e-mail of post naar info@qurios.nl sturen. Heeft u klachten of opmerkingen over ons privacybeleid? Wij hopen natuurlijk dat u deze altijd eerst direct aan ons meldt zodat wij uw klacht kunnen oppakken maar u kunt uw klachten ook altijd melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

3.      Verschillende diensten en bewaartermijnen van Qurios

Door het maken van een reservering, het aanvragen van informatie, het aankopen van een accommodatie op een Qurios vakantiepark of het inschrijven voor onze nieuwsbrief worden uw persoonsgegevens automatisch opgenomen in onze database. Wij gebruiken uw gegevens om de status van uw reservering en betaling te communiceren, u de nodige gegevens over uw verblijf toe te zenden en/of om u op de hoogte te houden van interessante aanbiedingen van onze producten en diensten. Mocht u bij het boeken uw e-mailadres niet willen opgeven, boekt u dan telefonisch via ons Callcenter. In het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens verstrekken wij in geen geval uw persoonsgegevens aan derden.

U kunt op één of meerdere manieren in contact staan met Qurios, hieronder staat beschreven welke gegevens wij in dat geval van u nodig hebben, aan wie deze gegevens verstrekt worden en wat de bewaartermijn van deze gegevens is.

3.1  U vraagt informatie aan over één of meerdere van onze accommodaties

Indien u informatie aanvraagt over één of meerdere van onze accommodaties zonder dat daar een reservering uit volgt hebben wij de volgende gegevens van u nodig om u een passend aanbod toe te sturen:

Benodigde persoonsgegevens

Verstrekking mogelijk aan

Bewaartermijn Qurios

Naam, aanspreektitel, taal, telefoonnummer, emailadres, reisgezelschap, reisduur, reisbestemming

Medewerker Customer Services van Qurios

3 jaar na het laatste contactmoment, tenzij u ons per e-mail of post aangeeft dat dit eerder moet

3.2  U maakt een reservering voor één of meerdere van onze accommodaties

Indien u een reservering maakt voor één of meerdere accommodaties van Qurios gaat u een overeenkomst met ons aan. Aan deze overeenkomst zitten rechten en plichten verbonden en dit heeft invloed op de persoonsgegevens die wij van u nodig hebben. Om deze overeenkomst goed uit te voeren hebben wij daarom de volgende persoonsgegevens van u nodig:

Benodigde persoonsgegevens

Verstrekking mogelijk aan

Bewaartermijn Qurios

Naam, aanspreektitel, taal, telefoonnummer, emailadres, reisgezelschap, reisduur, reisbestemming, post/woonadres, land, geboortedatum, rekeningnummer, huisdier

Medewerker Customer Services van Qurios, medewerker Qurios vakantiepark, externe gegevens verwerkers (zie punt 4)

7 jaar na vertrek van uw laatste reservering. Dit is noodzakelijk omdat wij uw gegevens zolang moeten bewaren voor de belastingdienst

Belangrijk: Indien u een reservering maakt wordt er automatisch een account aangemaakt in de My Qurios omgeving. Hier kunt u uw eigen gegevens inzien en aanpassen en optioneel uitbreiden met gegevens van het verdere reisgezelschap.

3.3  U bent eigenaar van één of meerdere accommodatie(s) op één van onze parken

Indien u eigenaar bent van één of meerdere accommodaties op een Qurios vakantiepark hebben wij persoonsgegevens van u nodig om u als eigenaar correct in ons systeem te registreren, het kwartaal rendement uit te kunnen keren en op de juiste manier met u te kunnen communiceren.

Benodigde persoonsgegevens

Verstrekking mogelijk aan

Bewaartermijn Qurios

Naam, aanspreektitel, taal, telefoonnummer, emailadres, post/woonadres, IBAN nummer, getekend koopcontract Vakantiemakelaar, BTW nummer (optioneel), getekende beheer- en verhuur overeenkomst

Medewerker Customer Services van Qurios

7 jaar na verkoop van de woning waardoor u geen eigenaar meer bent. Dit is noodzakelijk omdat wij uw gegevens zolang moeten bewaren voor de belastingdienst

3.4 U schrijft zich in voor onze nieuwsbrief

Indien u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief gaat u ermee akkoord dat wij u commerciële e-mails toesturen. Om dit te kunnen doen hebben wij de volgende persoonsgegevens van u nodig:

Benodigde persoonsgegevens

Verstrekking mogelijk aan

Bewaartermijn Qurios

Naam, aanspreektitel, taal, emailadres

Medewerker Marketing Qurios

3 jaar na uitschrijven voor onze nieuwsbrief, tenzij u ons per e-mail of post aangeeft dat dit eerder moet

Belangrijk: wanneer u zich aanmeldt krijgt u na enkele dagen het verzoek per email om uw gegevens uit te breiden in ons preference center. Dit vragen wij u zodat wij e-mails met een zo relevant mogelijke inhoud kunnen toesturen. Het is echter geen vereiste voor het ontvangen van de nieuwsbrieven om deze gegeven aan te vullen.

 

4.      Wie krijgen uw persoonsgegevens te zien?

Wij begrijpen dat u wilt weten wie uw persoonsgegevens te zien krijgen. Hieronder leggen we uit wie toegang hebben tot uw gegevens en waarom het noodzakelijk is dat deze mensen uw gegevens kunnen inzien.

4.1  Interne verwerkers van uw persoonsgegevens

Om uw informatieaanvraag, reservering, inschrijving voor de nieuwsbrief of koop van de woning goed te kunnen verwerken in onze systemen is het belangrijk medewerkers van het hoofdkantoor van Qurios en medewerkers van het betreffende vakantiepark uw gegevens kunnen inzien. Zo kunnen zij u van dienst zijn, correct informeren en contact met u opnemen. Deze mensen hebben uitsluitend beroepshalve toegang tot uw gegevens en hebben allen een privacy verklaring ondertekend volgens de wettelijke richtlijnen en zullen uiterst zorgvuldig met uw persoonsgegevens omgaan.

4.2  Externe verwerkers van uw persoonsgegevens

Om u zo snel en efficiënt mogelijk van dienst te zijn maken wij gebruik van een aantal externe partijen. Hieronder geven wij kort aan welke partijen uw gegevens wellicht te zien krijgen, waarom het noodzakelijk is dat deze partijen toegang hebben tot uw persoonsgegevens en wat voor afspraken wij met deze partijen gemaakt hebben. Wij hebben met al deze externe partijen een verwerkersovereenkomst afgesloten zodat wij zeker weten dat iedereen volgens de richtlijnen te werk gaat.

4.2.1                  ICT beheer

Onze complete ICT omgeving wordt door een professioneel, extern ICT bedrijf beheerd. Dit is noodzakelijk om onze website en server veilig, bereikbaar en up-to-date te houden. Deze partij heeft toegang tot onze klantgegevens en gaat hier vertrouwelijk mee om. Deze partij deelt uw gegevens niet met derden.

4.2.2                  Boekingssysteem

Om de beschikbaarheid van onze accommodaties en het maken van boekingen goed te kunnen registreren maken wij gebruik van een extern boekingssysteem. Dit is één van de meest gebruikte boekingssystemen in de toeristische branche en goed beveiligd. Dit is noodzakelijk omdat wij op deze manieren dubbele boekingen voorkomen en al onze klanten van actuele up-to-date informatie omtrent hun boeking kunnen voorzien.

4.2.3                  Betalingsverwerker

U kunt als klant de factuur via een normale bankoverschrijving overmaken naar het rekeningnummer van Qurios. Echter willen wij onze klanten ook graag de mogelijkheid bieden via iDeal of creditcard te betalen. Indien u voor één van deze betaalmethodes kiest gaat uw betaling via een externe betalingsverwerker.

4.2.4                  Incassobureau

Heel soms kan er een conflict ontstaan omtrent een betaling. Wij doen ons uiterste best om dit te voorkomen maar mochten wij hier niet uitkomen dan schakelen wij de hulp in van een incassobureau. Dit doen wij alleen als uiterste maatregel en proberen wij te allen tijde te voorkomen.

 

5.      Uw bezoek aan onze website

Wanneer u onze site bezoekt worden de volgende gegevens automatisch geregistreerd op onze server:

-        welke pagina's worden bezocht en hoe lang u op deze pagina verblijft.

-        uw IP-adres (een uniek nummer dat automatisch aan uw computer wordt toegekend door uw internetprovider wanneer u het Internet op gaat), om u als unieke bezoeker te kunnen onderscheiden voor onze statistieken,

-        de naam van uw computersysteem en type Internetbrowser, zodat wij onze site kunnen blijven verbeteren voor de systemen die onze bezoekers gebruiken, en zodat wij eventuele problemen beter kunnen oplossen. Middels dit proces wordt geen persoonlijke informatie van uw computer gelezen. Tevens worden deze gegevens onder geen beding gebruikt om uw identiteit te achterhalen. Buiten deze gegevens en de gegevens die u zelf invult bij een boeking, aanmelding of aanvraag, wordt geen informatie bewaard.

 

6.      Cookies

De website van Qurios Holiday Retreats (www.qurios.nl) maakt gebruik van cookies. Dit zijn tijdelijke bestandjes op uw computer waarin informatie wordt opgeslagen voor gebruik op onze website. Deze cookies zijn afkomstig van Qurios Holiday Retreats zelf en partijen waar Qurios Holiday Retreats mee samenwerkt. In alle gevallen is de informatie die wij met cookies verzamelen, of die namens ons in cookies wordt verzameld, niet persoonlijk traceerbaar of identificeerbaar.

Alle cookies blijven een beperkte tijd op uw computer staan. Indien deze termijn verstreken is, wordt de informatie ververst. U kunt het gebruik van cookies in uw internetbrowser blokkeren; via de sectie 'Help' van uw browser kunt u achterhalen hoe dat in uw geval in zijn werk gaat. Let op: als u cookies in uw browser hebt uitgeschakeld kunt u niet van alle toepassingen op onze website gebruik maken. Voor uitgebreide informatie over cookies vermelden wij u graag door naar onze Cookies Policy: https://www.qurios.nl/cookie/

 

7.      Veiligheid

Uw betalings- en persoonlijke gegevens worden via Internet naar ons informatiesysteem verzonden. Qurios gebruikt geregistreerde beveiligingstechnieken ter bescherming van deze gegevens en om verlies, verminking of diefstal ervan te voorkomen. Voor u is dit zichtbaar door het slotje dat onder in uw browser verschijnt bij het maken van een boeking.

Bij het gebruik van uw My Qurios account wordt u gevraagd een wachtwoord te kiezen. Kies altijd voor een veilig wachtwoord en houdt deze geheim. Het is altijd verstandig om de wachtwoorden die u online gebruikt regelmatig te vernieuwen.

 

Neem contact met ons op

Als u vragen hebt over deze privacy policy of andere zaken met betrekking tot onze diensten of deze site kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Uw vraag of opmerking wordt deskundig, vertrouwelijk en zo spoedig mogelijk behandeld.