Kerst 2020

Kerst op Ameland

Niets zo fijn als samen met je geliefden de feestdagen vieren. Bij Qurios begrijpen wij dat. Beleef de kerstdagen aan het strand van Ameland en geniet volledig ontzorgd van een heerlijk kerstdiner in onze brasserie.

We serveren een uitgebreid 4- of 6- gangen diner, bereidt door onze chef-kok. Feestelijke gerechten aangevuld met heerlijke side-dishes.

4 gangen kerstmenu €39,50 p.p.

Proeverij van Amelander ingrediënten verwerkt in heerlijke gerechtjes Starter 1

  • Carpaccio van Hereford koeien, Amelander kaas, chips van Amelander worst, sla en ei 

of

  • Carpaccio van eendenborst met rode bieten, gemengde sla, honing-mosterddressing 

of

  • Carpaccio van courgette, tofu, pijnboompitten, pesto en notensla 

Starter 2

  • Amelander mosterdsoep met uitgebakken spekjes

of

  • Gevogelte bouillon met parelhoen, bosui en wilde paddenstoelen

of

  • Paddenstoelen bouillon met shiitakes

Hoofdgerecht

  • Gevuld lamsvlees met frisse muntsaus 

of

  • Hertenbiefstuk met rode portsaus, vergeten groenten

of

  • Risotto met aardpeer, hazelnoot en Gruyère

of

  • Runder tournedos met saus van bospaddenstoelen en jus de veau

Dessert

  • Parfait met Nobel (stilstaand bereid ijs)

of

  • Grand dessert, ijs, fruit, chocolade en buche de Noël 

6 gangen kerstmenu €49,50 p.p.

Proeverij van Amelander ingrediënten verwerkt in heerlijke gerechtjes Starter 1

  • Carpaccio van Hereford koeien, Amelander kaas, chips van Amelander worst, sla en ei 

of

  • Carpaccio van eendenborst met rode bieten, gemengde sla, honing-mosterddressing 

of

  • Carpaccio van courgette, tofu, pijnboompitten, pesto en notensla 
     

Starter 2 

  • Amelander garnalencocktail, zeekraal, sla en huisgemaakte ketchup

of

  • Pasteitje met wildragout, peterselie, wild poulet, pruimen en bospaddenstoelen

of

  • Taartje van bladerdeeg met ei en truffel
     

Starter 3

  • Amelander mosterdsoep met uitgebakken spekjes

of

  • Gevogelte bouillon met parelhoen, bosui en wilde paddenstoelen

of

  • Paddenstoelen bouillon met shiitakes

Hoofdgerecht 1 

  • Gevuld lamsvlees met frisse muntsaus 

of

  • Hertenbiefstuk met rode portsaus, vergeten groenten

of

  • Risotto met aardpeer, hazelnoot en Gruyère

of

  • Runder tournedos met saus van bospaddenstoelen en jus de veau
     

Hoofdgerecht 2

  • Tagliatelle Verdi met gegrilde meerval en courgette-pesto

of

  • Wild goulash van hert en zwijn, champignon, zilveruitjes, cranberries, paprika en spek

of

  • Gevulde portabello, courgette, rode ui, tomaat, port salut en beukenzwam paddenstoelen
     

Dessert

  • Parfait met Nobel (stilstaand bereid ijs)

of

  • Grand dessert, ijs, fruit, chocolade en buche de Noël 

Kids kerstmenu €19,50 p.p.

Voorgerecht Tomatensoep Hoofdgerecht

  • Kip-spiesje met satésaus

of

  • Broodje hamburger met frites

NagerechtIjs met verrassing

Reserveren