Weekend Ameland

Weekend Ameland

Een weekend Ameland? Van avontuur tot rust, jong of oud? Ameland heeft iedereen wat te bieden. Boek een weekend op ons vakantiepark en ga erop uit. Omdat ons vakantiepark een prima uitvalsbasis is om Ameland actief te beleven. Van sportief tot genieten van de rust en de natuur. Voor jong en oud. wij zetten hier een aantal leuke tips voor je op een rij.

Op Ameland is altijd wel wat te doen of te zien; of het nu op een zonnige zomerdag of tijdens een najaarsstorm is, het blijft genieten op het eiland. Lange strandwandelingen, schelpen zoeken, zwemmen in de branding, vliegeren, om maar eens wat te noemen.

Op het uitgestrekte strand van Ameland vind je vier strandpaviljoens. Hier kun je zowel in de zomer als in de winter genieten van een hapje en een drankje en het prachtige uitzicht op het strand van het eiland en de Noordzee. Wist je trouwens dat de stranden op Ameland voor de 32ste keer op rij de jaarlijkse internationale onderscheiding heeft ontvangen door de veiligheid die er geboden wordt en omdat het strand er zo schoon is? Daar zijn de eilandbewoners best trots op!

Activiteiten die je kunt ondernemen bij een weekendje Ameland

  • Er zijn twee surf specialisten op het eiland. Hier kun je golfsurfen en kite-surfen. Ben je een beginneling? Dan is er de mogelijkheid een clinic te volgen. Ervaren surfer? Ook daar zijn boards voor. Vanaf 12 jaar.
  • Parachutespringen is mogelijk bij Paracentrum Ameland. Dit doe je d.m.v. een tandemsprong. Geniet op 3000 meter hoogte van het eiland. Een ervaring die je nooit zal vergeten! Na een mooie rondvlucht van ruim een kwartier wordt je vastgekoppeld aan je instructeur. Maak een tandemsprong boven het mooie eiland Ameland en beleef de sensatie die je je hele leven bij blijft! Tip: boek op tijd om teleurstelling te voorkomen.
  • Wandelen op Ameland is een schitterende manier op het eiland te ontdekken. De vele wandelpaden slingeren door de kwelders, langs het wad, door het dorp, op naar de duinen en het strand. Omdat de natuur zo veelzijdig is op het eiland heeft ieder seizoen zijn charme.Op zoek naar leuke wandelroutes of een topografische kaart van Ameland? Neem eens een kijkje in de webshop van het VVV kantoor. Klik hier voor een overzicht van de geplande wandelevenementen in de online agenda.
  • Wat is er mooier dan paardrijden in de vrije natuur op Ameland? Onder deskundige begeleiding en over zorgvuldig uitgezette routes, aangepast aan ervaring en kennis van de ruiter, langs weilanden, door bossen of galopperen langs het strand! Er zijn verschillende rijstallen waar een rit geboekt kan worden.
  • Vissen is ook een mogelijkheid op het eiland. Er zijn verschillende visvijvers. Voor mensen met een mobiele beperking zijn deze visvijvers goed bereikbaar. Je kunt ook met de boot het water op om te vissen of op zoek te gaan naar zeehonden. Voor de mogelijkheden verwijzen wij je graag naar de website van het VVV kantoor op ons eiland
  • Er zijn verschillende musea op Ameland. Allereerst noemen we natuurlijk de vuurtoren waar ons vakantiepark dichtbij staat. De karakteristieke lichtbundels laten nog altijd hun stralen over het eiland schijnen en de vuurtoren is nu ook geopend voor publiek. Je zal op verschillende verdiepingen boeiend ingerichte exposities aantreffen, en ook vertellen oud-vuurtorenwachters hier nu digitaal hun verhalen. Voor wie de uitdaging aangaat de 236 tellende treden van de trappen te verslaan, is de beloning groot: Op de omloop van de toren wacht je een schitterend en uniek panorama uitzicht!
  • In het hoogseizoen zijn er verspreid over Ameland braderieën, vrijmarkten en rommelmarkten. Je kunt hier terecht voor kleding, kunst, sieraden, bloemen lekkernijen etc. Maar natuurlijk ook om er lekker rond te slenteren want het is er altijd gezellig!
  • Ameland heeft verschillende Galeries en workshops. Informeer bij het VVV kantoor. 
  • Uitgaan? In Nes vind je twee discotheken waar je lekker los kunt gaan op de muziek! Liever een gezellige bruine kroeg? Ook dat kun je er vinden!
  • Dagarrangementen, we noemen o.a. het reddings Arrangement omdat deze echt bijzonder is. Je ziet een demonstratie van de Amelander Paardenreddingboot, indrukwekkend om te zien! Reserveer het dagarrangement en kom genieten! Er zijn natuurlijk veel meer dagarrangementen te boeken, kijk voor meer informatie op de site van het VVV kantoor.

Vakantiepark Ameland

Enthousiast geworden over een weekendje Ameland? Bekijk dan ons vakantiepark Qurios in Ameland. Onze modern ingerichte vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien. En als je aankomt zijn de bedden opgemaakt; beter kan jouw vakantie niet beginnen!

Powered by Maxxton