Met de hond op vakantie

Met je hond naar Qurios Bloemendaal aan Zee

Op vakantie mag jouw trouwe viervoeter niet ontbreken! Ons park Qurios Bloemendaal aan Zee heeft enkele accommodaties waar je maximaal twee honden per cottage mag meenemen. Het park ligt op 100 meter van het strand, ideaal om samen heerlijk uit te waaien.

Omdat niet al onze gasten altijd even dol zijn op honden vragen wij om hier rekening mee te houden en je hond op het park ten alle tijden aangelijnd te hebben en om je hond niet alleen in de cottage te laten. In verband met de juiste beschikbaarheid en registratie is het verplicht om tijdens het boeken aan te geven dat je viervoeter meekomt. Je betaalt €5,00 per nacht voor de hond.

​Honden op het strand
Heerlijk, even uitwaaien op het strand met je hond. Maar wanneer aangelijnd en wanneer niet?

Zomerperiode (15 mei tot 15 september)
Gedurende de zomerperiode zijn honden alléén op de volgende delen van het strand toegestaan:
• Bij de paviljoens op de terrassen en het voorpad zijn honden aangelijnd toegestaan (dus niet op het strand zelf).
• Tussen de afgang bij Parnassia en het naaktstrand.

Winterperiode (15 september tot 15 mei)
Gedurende de winterperiode zijn honden aangelijnd overal in Bloemendaal aan Zee toegestaan. Tussen de afgang bij Parnassia en het naaktstrand mag je hond ook loslopen.

Honden los in Landgoed Caprera
Landgoed Caprera is onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ligt op de flank van de hoogste duintop van de Kennemerduinen; ’t Kopje van Bloemendaal. Honden mogen hier het hele jaar loslopen, met uitzondering van het gebied rond het theater (direct achter de ingang). Het landgoed heeft verschillende soorten bos en er zijn uitkijkpunten met prachtige vergezichten richting Haarlem en Amsterdam. Het wandelpark is volledig omheind en heeft een speciaal hondenspeelveld en een schoon meertje waar honden heerlijk kunnen zwemmen. Er is een gemarkeerde wandelroute en fietsers zijn er niet toegestaan. Kortom, een heerlijk losloopgebied!

Parkeren kan gratis aan de rechterzijde van de Zomerzorgerlaan en langs de Hoge Duin en Daalseweg. Alternatief is om een klein stukje verder te rijden naar de parkeerplaats van restaurant De Uitkijk op nummer 6 of, nog iets verder, naar de grote parkeerplaats (ruim 200 plaatsen) aan het einde van de Hoge Duin en Daalseweg. Een dagticket kan gekocht worden bij het loket naast de ingang.

Powered by Maxxton