Fietsen in Bloemendaal aan Zee

Fietsen in Bloemendaal aan Zee

In Bloemendaal aan Zee kun je genieten van prachtige fietstochten door het nabijgelegen natuurgebied. Ideaal voor een leuke fietsvakantie. Fietsen kun je zelf meenemen of huren op het park. 

Fietsen huren

Geen zin om je fiets mee te nemen? Geen probleem. Bij Qurios kun je namelijk ook fietsen huren.  

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland biedt een prachtig stuk natuur waar je de optimale duinbeleving krijgt op het rijke aanbod aan fietspaden. Op een 'gewone' doordeweekse dag kun je in alle rust genieten van de omgeving. 

De Kennemerduinen vormen het grootste gebied van het Nationaal Park. De variatie in het landschap is groot. In de Kennemerduinen komen, behalve vossen, reeën, damherten en konijnen, allerlei soorten vogels, insecten en amfibieën voor. Daarnaast zijn er verschillende soorten vleermuizen, marterachtigen en zelfs de zeldzame boommarter wordt er regelmatig gezien. Toegang is hier gratis. Er is een enorme verscheidenheid aan planten en dieren. Vanaf het strand lopen de duinen, het duingrasland, het binnenduinbos en de landgoederen in elkaar over.

Fiets van Bloemendaal aan Zee naar Zandvoort

Wil je deze fietsroute vanuit Bloemendaal aan Zee combineren met een bezoekje aan Zandvoort? Volg dan na knooppunt 37 eerst nog knooppunt 77 en 79 en vervolg dan je weg terug naar knooppunt 18.

Fietsen is alleen toegestaan op de daartoe aangegeven fietspaden.

De fietspaden en brede wandelpaden zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel.
Een Wombat strandrolstoel is te huur bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Hier is ook een mindervaliden-WC. Blindengeleidehonden en hulphonden zijn toegestaan mits als zodanig herkenbaar en in functie.

Wandel- en fiets routes (met of zonder hond) vind je hier.

Powered by Maxxton