Bezoek een stad!

Amsterdam

Op ongeveer drie kwartier rijden van het resort Qurios Zandvoort ligt Amsterdam, de hoofdstad van Nederland! De stad staat bekend om de vele toeristen, de grachten en de prachtige grachtenpanden. 

Wie aan het centrum van Amsterdam denkt, denkt aan een rondvaart door de grachten, het Koninklijk Paleis op de Dam, de Bloemenmarkt, heerlijke restaurantjes en een bezoek aan het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum. Benieuwd naar andere interessante musea? Kijk dan hier.

Amsterdam heeft ook genoeg te bieden voor de shopliefhebbers! Amsterdam is een walhalla als je van shoppen houdt. Trek gemakkelijke schoenen aan en maak je klaar om meters te maken door de fantastische winkelgebieden! Verdwaal in de Jordaan of in de 9-straatjes die de grachten met elkaar verbinden en waar de meest exclusieve en originele winkels te vinden zijn.

Parkeren in Amsterdam is prijzig, gemiddeld 5 tot 7 euro per uur. Liever met het OV? Bij de rotonde aan de linderkant van het park bevindt zich een bushalte. Vanaf hier gaat de buslijn 81 naar Zandvoort station. De kaartjes zijn te koop in de bus (alleen pinnen) of je loopt vanaf het resort in 20 minuten naar het Zandvoort station. Vanaf Zandvoort station gaat er ieder halfuur een trein naar Amsterdam Centraal Station. Treinkaartjes zijn te koop bij de gele automaten op het station.

Haarlem

Op nog geen halfuur rijden bevindt zich Haarlem! De hoofdstad van Noord-Holland wordt ook wel het kleine broertje van Amsterdam genoemd. 

Je vindt er verschillende musea, restaurant en je kan er goed winkelen. De stad is niet voor niets voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste winkelstad van Nederland. 

Parkeren is onder andere mogelijk in de parkeergarage de Appelaar. Maar vanaf Qurios Zandvoort is Haarlem ontzettend goed bereikbaar met het OV. Vanaf de bushalte bij de rotonde gaat buslijn 81 naar Haarlem station. Vanaf hier is het maximaal tien minuten lopen naar het centrum.

Voor de echte bierliefhebbers is er de Jopenkerk. Tijdens de rondleiding kan je het gehele brouwproces aanschouwen. En wie weet valt er ook nog wat te proeven...

Meer over het bezoeken van Haarlem vind je hier.

Powered by Maxxton